![](https://static.wixstatic.com/media/bbe86e_98c34ee1bdbd4faa933788c6a88085dc~mv2.png/v1/fill/w_980,h_660,al_c,q_90,enc_auto/bbe86e_98c34ee1bdbd4faa933788c6a88085dc~mv2.png)
Her yaş grubunda ortaya çıkabilecek olan dil ve konuşma bozukluklarına verilen özel eğitimin genel adı ‘Dil ve Konuşma Terapisi’dir. Tüm yaş gruplarında ses, konuşma, yutma fonksiyonları ve dil bozukluklarının tedavisinde görev alır. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde uygulanan konuşma terapisi müdahalelerinin kişinin gündelik hayattaki uyum becerilerini ve iletişimsel etkililiğini ciddi oranda arttırabildiği bilinmektedir.
Dil ve Konuşma Terapisinden Kimler Fayda Görür?
Kekemelik, hızlı bozuk konuşması olan çocuk ve yetişkinler
Artikülasyon bozukluğu veya fonolojik bozukluğu olan(sesleri hatalı biçimde söyleyen, birbiri yerine kullanabilen) çocuk ve yetişkinler
Dil gecikmesi olan ya da dil bozukluğuna sahip olan çocuklar
Geçirilen beyin-damar olaylarına bağlı olarak afazi, apraksi, disartri edinen bireyler
Otizm ve diğer yaygın gelişimsel bozuklukları olan bireyler
Serebral Palsi, Yarık Damak-Dudak, Down Sendromu ve bunlar gibi konuşmayı etkileyebilecek her türlü sendroma sahip olan bireyler Nodül, polip gibi ses bozukluklarına sahip ve ilgili KBB uzmanı tarafından tanısı konmuş bireyler
İşitme kaybı ya da öğrenme güçlüğü gibi durumlara bağlı olarak dil/konuşma güçlükleri (morfolojik bozukluk, pragmatik, sentaktik, semantik) yaşayan bireyler.
留言