![](https://static.wixstatic.com/media/bbe86e_87c2d864de8c4b96829fdf653801ae2f~mv2.jpg/v1/fill/w_720,h_400,al_c,q_80,enc_auto/bbe86e_87c2d864de8c4b96829fdf653801ae2f~mv2.jpg)
Kişisel olarak uygulanan standart testlerde, kişinin kronolojik yaşı, ölçülen zeka düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda; okuma, matematik ve yazılı anlatımının, beklenenin altında olmasıdır.
Özgül Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar Neden Okula Gitmek İstemez? Özel öğrenme güçlüğüne sahip çocuklar son derece yetenekli ve zeki oldukları halde okuma, yazma ve matematik becerilerinde zorluklar yaşarlar. Akademik hayatta zorlanan, kendini yaşıtlarından farklı hisseden, anne baba ve öğretmenleri ile ilişkileri bozulan çocuklar davranış problemleri göstermeye başlamaya, kaygı ve depresyon yaşamaya başlayabilirler. Ve eğer aileleri, öğretmenleri tarafından destekleyici bir tutum görmezlerse yetersizlik hissine kapılabilirler. Özgüvenleri sarsılan çocuklar kendini ifade edemeyen ve sürekli başarısızlık duygusu yaşayan çocuklar haline gelirler. Bu sorunları yaşayan çocuklar, karınağrısı, baş ağrısı, hasta hissetme gibi nedenlerle okula gitmek istemediğini söyleyebilir. Öğrenmeye karşı tepki oluşturma ve sosyal ilişkiler kuramama gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden erken dönemde çocukların iyi tanınması, belirli standart testlerle ne derece okula hazır olduğunun belirlenmesi ve gerekli desteğin sağlanması gerekir.
Okula Gitmek İstemeyen Çocuğa Nasıl Yaklaşılmalı ?
Sert dil kullanılmamalı, anlayışlı olmalıdır.
Çocuğun uyum sağlayabilmesi için ilk zamanlar okulda bir süre beraber durulmalı. Aşamalı olarak bu süre azalmalı.
Çocuk okula gitmediği zamanlarda cezalandırılmamalı.
Anne baba ve öğretmen mutlaka irtibat halinde olmalı.
Kaygıyı çocuk hisseder. Okula gitmediği zamanlarda kaygılı davranışlar sergilenmemelidir.
Okula gitmemesi konusunda anne baba farklı tutumlar sergilememeli, söz birliği içerisinde olunmalıdır.
Comentários